Test první pomoci lidem

Test první pomoci lidem

Takový malý test vašich znalostí první pomoci lidem. První pomoc nejen u psů by měl každý znát i nazpaměť. Nikdy nevíte, kdy ji bude potřebovat poskytnout váš pes, dítě, rodič, kamarád, manžel… Tvrzení, že vás se to rozhodně netýká platí do doby, kdy se vás to týkat začne. 
Pokud máte pocit, že vlastně nevíte, co byste dělali v situacích vyžadující poskytnutí první pomoci, doporučuji vám si tyto znalosti doplnit a pravidelně obnovovat. 

Absolventi základního semináře mohou navštívit navazující seminář, kde je odpoledne věnované právě základům lidské první pomoci. 

Pokud si chcete ověřit znalosti i v první pomoci pro psy, vyzkoušejte svoje znalosti i v ostatních testech první pomoci pro psy v prvním testu, druhém testu a v testu anatomie psa. 

86

První pomoc lidem - umíte ji poskytnout?

Umět poskytnout první pomoc psovi by měla být dovednost každého majitele psa. A umět poskytnout první pomoc člověku by mělo být už úplně automatické... Jak jste na tom vy? Vyzkoušejte krátký a jednoduchý kvíz. Mohu jedině doporučit, abyste každoročně absolvovali kurz první pomoci a nabyté znalosti a dovednosti si tak neustále opakovali. Nikdy nevíte, kdy budete pomoc opravdu potřebovat někomu poskytnout...

1 / 10

Vašeho kamaráda (40 let) náhle po obědě v restauraci přepadla nevolnost, kdy zvracel, stěžuje si na bolest břicha v oblasti žaludku a za hrudní kostí. Je bledý a opocený. Co budete dělat?

2 / 10

Škrtidlo se přikládá:

3 / 10

Automatický externí defibrilátor (AED)

4 / 10

Jste svědky autonehody na rychlostní silnici. Srazila se dvě auta.

5 / 10

Sedíte v restauraci s rodičemi a prarodičemi na obědě a najednou si babička začne stěžovat na to, že začala zničehonic vidět hůř na jedno oko a vidí dvojitě. Co uděláte?

6 / 10

Resuscitace dospělé osoby:

7 / 10

Jsem svědkem sražení cyklisty automobilem v obci s mírným provozem. Cyklista nemá přilbu, je při vědomí, mírně krvácí z nosu a jinak je při vědomí. Leží na zádech. Udává, že ho nic nebolí. Co budete dělat do příjezdu záchranné služby?

8 / 10

Při epileptickém záchvatu postiženému:

9 / 10

Škrtidlo

10 / 10

Při kolapsu dospělé osoby po ujištění se, že situace je pro zachránce bezpečná zjišťuji:

About the author

Zuzana Wildmannová administrator

Veterinární technik, akreditovaný lektor první pomoci a a zdravotnický záchranář. Působí jako záchranář na urgentním příjmu v nemocnici v Praze a zdravotnické záchranné službě. Mimo lektorskou činnost se autorka věnuje terapiím psů a koní především Dornovou metodou, je Doporučený terapeut Dornovy metody pro zvířata a také se věnuje terapiím lidí prostřednictvím Osteodynamiky (Dornova metoda pro lidi). V listopadu 2022 úspěšně absolvovala Profesní kvalifikaci Fyzioterapeut a rehabilitační pracovník malých zvířat (43-001-R). Ve volném čase se věnuje svým třem psům, téměř šestnáctiletému belgickému ovčákovi Agimu a čtyřleté stafbulce Kačence. Smečku doplňuje sedmiměsíční štěně belgického ovčáka Sabaton. Všichni psi jsou na seminářích první pomoci pro psy jako chlupatí asistenti :)

Leave a Reply